Menu

Skip to: Site menu | Main content

Welkom op de site van de HGRB

Welkom op de website van de Hardinxveld-Giessendamse Reddingsbrigade. Hier vindt u als bezoeker, lid of geïnteresseerde in het reddingswezen veel informatie over onze vereniging en het werk van Reddingsbrigades in het algemeen. De Hardinxveld-Giessendamse Reddingsbrigade, verkort aangeduid met HGRB, is opgericht op 1 mei 1965. De vereniging stelt zich als doel in het voorkomen van verdrinkingsongevallen. Wij proberen zoveel mogelijk actuele informatie op de website te plaatsen.

Coronaprotocol zwemmen in de Duikelaar

maartje 31-08-2020

We mogen weer gaan zwemmen in Zwembad de Duikelaar. Alles zal wel iets anders lopen dan voorheen.
Wij vragen iedereen het veiligheidsplan van het zwembad goed door te lezen en vooral ook onderstaande instructies op te volgen.

 • Kom alleen naar het zwembad als je geen last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid. Dit geldt voor alle kandidaten en lesgevers!
 • Zorg ervoor dat je 10 minuten voor de les al bij het zwembad aanwezig bent. Op die manier kunnen we de wisseling van de groepen op een veilige manier plaats laten vinden.
 • Bij binnenkomst is er een mogelijkheid om je handen te desinfecteren.
 • In het zwembad is een eenrichtingsroute aangegeven. Volg de pijlen en de instructies van onze vrijwilligers. Zij zijn duidelijk te herkennen aan een geel hesje.
 • De zwemmers en lesgevers komen naar het zwembad met zwemkleding onder hun (boven)kleding
 • De ouders mogen het zwembad niet binnenkomen.
 • Er kan aan het begin van de les geen gebruik gemaakt worden van de omkleedhokjes.
 • De zwemmers dienen hun kleding in een tas op de banken in het zwembad te zetten. Neem dus een grote (sport)tas mee waar al je kleding en spullen in passen.
 • Tijdens het sporten is het voor zwemmers niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden, maar vóór en (direct) na het zwemmen houden alle kandidaten en vrijwilligers zich aan de algemeen geldende afstandsregels.
 • Na het zwemmen wordt er niet gedoucht.
 • Na afloop kan er alleen omgekleed worden in de kleine hokjes (aan de kant van de heren).
 • Blijf niet hangen na afloop van het zwemmen. Verlaat het zwembadgebouw zo snel mogelijk.

Wanneer er vooraf vragen zijn, dan kunt u contact opnemen via tc@hgrb.nl.

Filmavond (vanaf 12 jaar)

YvonnedeRuijter02 29-08-2020

Ben jij 12 jaar of ouder en heb jij zin om een lekker avondje te ontspannen en gezellig een film te kijken met zijn allen? Kom dan vrijdagavond 2 oktober film kijken in de Onderduiker! Het is vanaf 21.15 uur inloop en de film start om 21.30 uur. Deze tijden zijn i.v.m. de ouderen die tot 21.00 uur zwemmen. Wij zorgen voor iets lekkers te eten en te drinken voor bij de film. De kosten zijn €2,50. 

Vossenjacht (t/m 11 jaar)

YvonnedeRuijter02 29-08-2020

Vind jij het leuk om een speurtocht te lopen en ben jij 11 jaar of jonger? Kom dan zaterdag 3 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur met ons meedoen met vossenjacht. We organiseren het vanuit de Onderduiker en de vossenjacht vindt onder begeleiding per groepje plaats op het industrieterrein bij het zwembad. De kosten zijn €2,50 p.p. Tijdens deze activiteit worden de overal geldende Coronarichtlijnen nageleefd en het is belangrijk om bij binnenkomst je handen te desinfecteren.

Gratis sponsoren via Sponsorkliks

Johan-H 16-10-2018

Vanaf nu is het voor iedereen die Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam een warm hart toedraagt mogelijk om jouw sponsordoel GRATIS te sponsoren. Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar de Reddingsbrigade-pagina bij Sponsorkliks.

Op de website verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue, Booking.com en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert de Reddingsbrigade een commissie op, terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt dan wanneer u rechtstreeks uw spullen/diensten aanschaft, het kost u dus niets extra! Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via de Reddingsbrigade kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk, maar nog lekker ook! Heb je nog vragen over het gebruik van Sponsorkliks neem dan even contact op met de PR-Commissie.