Menu

Skip to: Site menu | Main content

Nieuws

Open avond

maartje 30-08-2021

Heb je een zwemdiploma en wil je nog iets beter leren zwemmen? Of lijkt het je tof om later op één van de reddingsboten te varen? Kom op vrijdagavond 10 september zwemmen op de open avond van de Reddingsbrigade!
Om 18.30 uur beginnen we met de opleiding tot en met 9 jaar. Kinderen kunnen tijdens de opleiding kennis maken met diverse onderdelen, zoals het werpen van reddingsmiddelen en het opduiken van ringen.
Om 19.30 uur mogen deze kinderen weer naar huis en kan de groep vanaf 10 jaar starten met hun lesuur.
Om 20.30 uur kunnen de vijftienplussers een training volgen, waarin aan de conditie wordt gewerkt door gevarieerde banen te zwemmen. We hopen op een gezellige opkomst!
Geïnteresseerden kunnen zich 5 minuten voor hun zwemtijd melden in de hal van Zwembad de Duikelaar in Hardinxveld-Giessendam.

Inzet eenheden NRV in overstromingsgebieden Zuid-Limburg

Johan-H 15-07-2021

Bron: Reddingsbrigade Nederland

De Nationale Reddingsvloot (NRV) is in de nacht van woensdag op donderdag door de sectie Brandweer van Veiligheidsregio Zuid-Limburg verzocht met spoed bijstand te verlenen in de met grote wateroverlast kampende gebieden. Daarop rukten 11 NRV-eenheden van peloton 3 uit en 12 van peloton 5. Vanmiddag vertrokken 16 NRV-eenheden van peloton 2 uit Amstelveen naar het eveneens zwaar getroffen België, op verzoek van het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC).

Update 21 juni: zwemlessen blijven doorgaan

Johan-H 22-06-2021
Afgelopen week hebben ruim 90 leden afgezwommen voor het diploma in coronatijd. Het zwemseizoen is gelukkig nog niet voorbij, want we blijven de komende weken nog zwemmen op woensdag- en vrijdagavond!
 
Lessen in juni
In tegenstelling tot andere jaren, zullen we in juni/juli gewoon lessen blijven geven. Hiervoor gelden dezelfde tijden als afgelopen 2 weken, waarbij elke lesgroep 1 uur kan zwemmen.
 
De lessen in juni worden gebruikt om op te leiden voor de officiële diploma's, waarvoor we hopelijk eind 2021 examen kunnen doen. Verder informatie over het examenzwemmen volgt later via het clubblad De Boei.
 
Vrij zwemmen
Als afsluiting van het seizoen gaan we op woensdag 7 en vrijdag 9 juli vrij zwemmen. Iedereen kan komen vrij zwemmen op zijn/haar eigen zwemtijd!
 
Hopelijk zien we jullie de komende weken nog in het zwembad! Bij vragen over het zwemmen kan contact opgenomen worden met de Technische Commissie via tc@hgrb.nl.

Update 8 juni: zwemlessen worden weer langer

Johan-H 09-06-2021

Vanaf afgelopen zaterdag 5 juni gelden er nieuwe versoepelingen, waaronder versoepelingen voor het binnen sporten. We zijn erg blij dat we alweer een aantal weken met elkaar kunnen zwemmen. 

Lessen van één uur
Per direct (dus vanaf morgenavond 9 juni) zullen alle lessen weer een vol uur zijn, zoals we altijd gewend waren. Ook de examens zullen een vol uur zijn. 

woensdag
19.00 - 20.00u: Junior Redder 3 en Junior Redder 4 (achternaam begint met letter A tot H)
20.00 - 21.00u: Zwemmend Redder 1, Zwemmend Redder 2 en Zwemmend Redder 4
20.30 - 21.00u: seniorentraining

vrijdag
18.30 - 19.30u: Junior Redder 1 en Junior Redder 2
19.30 - 20.30u: Junior Redder 4 (achternaam begint met letter I tot Z) en Zwemmend Redder 3
20.00 - 21.00u: Life Saver 1 en Rescue 1 t/m 3
20.30 - 21.00u: seniorentraining

Weet je niet wanneer je verwacht wordt? Stuur dan een mail naar tc@hgrb.nl en dan hoor je snel op welke tijden jij mag komen zwemmen.

Voor de senioren geldt nog steeds dat zij zich, via de eerder gedeelde link, dienen op te geven om deel te nemen aan de training.

Richtlijnen De Duikelaar
Het coronaprotocol van de vereniging en de richtlijnen van De Duikelaar zijn ongewijzigd gebleven. 

In het kort houdt dit in dat de kleedruimtes bij aankomst niet te gebruiken zijn. Na afloop kan er niet gedoucht worden en kan er wel worden omgekleed in de kleine hokjes. De grote kleedruimtes zijn dus nog steeds dicht.

Overige activiteiten
In de afgelopen Boei konden jullie in de agenda zien dat 7 en 9 juli vrijzwemmen gepland staat. Dit is nog wel onder voorbehoud van de regels tegen die tijd. Er zal nog informatie volgen over de activiteiten na de examens van 16 en 18 juni.

Neem in geval van vragen, opmerkingen of ideeën contact op met één van de bestuursleden. Blijf ook met ons in contact via social media (Facebook en Instagram).

Coronaprotocol zwemmen in de Duikelaar

Johan-H 21-05-2021

Wij vragen iedereen het veiligheidsplan van het zwembad goed door te lezen en vooral ook onderstaande instructies op te volgen.

 • Kom alleen naar het zwembad als je geen last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid. Dit geldt voor alle zwemmers en lesgevers!
 • Zorg ervoor dat je 5 minuten voor de les bij het zwembad aanwezig bent. Op die manier kunnen we de wisseling van de groepen op een veilige manier plaats laten vinden.
 • Alle zwemmers, lesgevers en andere vrijwilligers vanaf 13 jaar dragen bij binnenkomst in het zwembad een mondkapje totdat ze gaan omkleden. Na afloop van het zwemmen of lesgeven draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje, zodra hij/zij klaar is met omkleden. Langs het bad en tijdens het zwemmen hoef je geen mondkapje op. 
 • Vrijwilligers mogen leden die zich niet aan de regels en instructies houden de toegang weigeren tot het zwembad.
 • Bij binnenkomst is er een mogelijkheid om je handen te desinfecteren.
 • In het zwembad is een eenrichtingsroute aangegeven. Volg de pijlen en de instructies van onze vrijwilligers. Zij zijn duidelijk te herkennen aan een geel hesje.
 • De groepen van verschillende lesuren worden zo veel mogelijk gescheiden. Alle zwemmers wachten na binnenkomst in de zwembadhal totdat alle zwemmers van de voorgaande groep de zwembadzaal hebben verlaten. Vervolgens mag de nieuwe groep via de tribune de zwembadzaal betreden. Volg hierbij de instructies van de vrijwilligers met de gele hesjes. Tijdens het wachten in de hal dragen leden vanaf 13 jaar een mondkapje.
 • De zwemmers en lesgevers komen naar het zwembad met zwemkleding onder hun (boven)kleding.
 • Ouders mogen het zwembad niet binnenkomen.
 • Er kan aan het begin van de les geen gebruik gemaakt worden van de omkleedhokjes.
 • De zwemmers dienen hun kleding in een tas op de banken in het zwembad te zetten. Neem dus een grote (sport)tas mee waar al je kleding en spullen in passen.
 • Er wordt in de banen 1, 3 en 5 les gegeven vanaf de diepe zijde van het bad. In de banen 2 en 4 wordt les gegeven vanaf de ondiepe zijde van het bad. Hierdoor is er op de kant meer ruimte voor de lesgevers en zwemmers om voldoende afstand te houden.
 • Lesgevers dragen in het zwembad een mondkapje tijdens groepswisselingen, aangezien er op dat moment niet altijd voldoende afstand tot elkaar en tot de zwemmers gehouden kan worden. Het is overigens niet de bedoeling dat er daardoor bewust onvoldoende afstand gehouden wordt.
 • Tijdens het sporten is het voor zwemmers t/m 17 jaar niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden, maar vóór en (direct) na het zwemmen houden alle kandidaten en vrijwilligers zich aan de algemeen geldende afstandsregels. Alle personen vanaf 18 jaar houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, dus ook tijdens het sporten. Vanwege deze afstandsregel, kunnen er maximaal 15 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd zwemmen.
 • Er kan niet gedoucht worden. De douches zijn gesloten voor alle lesgroepen.
 • Na afloop kan er alleen omgekleed worden in de (kleine) kleedcabines aan de kant van de heren. De (grote) kleedkamers zijn gesloten.
 • Blijf niet hangen na afloop van het zwemmen. Verlaat het zwembadgebouw zo snel mogelijk.

Wanneer er vragen zijn met betrekking tot dit coronaprotocol, dan kunt u contact opnemen met de Technische Commissie via tc@hgrb.nl.

Inhoud syndiceren