Menu

Skip to: Site menu | Main content

Nieuws

Update 8 juni: zwemlessen worden weer langer

Johan-H 09-06-2021

Vanaf afgelopen zaterdag 5 juni gelden er nieuwe versoepelingen, waaronder versoepelingen voor het binnen sporten. We zijn erg blij dat we alweer een aantal weken met elkaar kunnen zwemmen. 

Lessen van één uur
Per direct (dus vanaf morgenavond 9 juni) zullen alle lessen weer een vol uur zijn, zoals we altijd gewend waren. Ook de examens zullen een vol uur zijn. 

woensdag
19.00 - 20.00u: Junior Redder 3 en Junior Redder 4 (achternaam begint met letter A tot H)
20.00 - 21.00u: Zwemmend Redder 1, Zwemmend Redder 2 en Zwemmend Redder 4
20.30 - 21.00u: seniorentraining

vrijdag
18.30 - 19.30u: Junior Redder 1 en Junior Redder 2
19.30 - 20.30u: Junior Redder 4 (achternaam begint met letter I tot Z) en Zwemmend Redder 3
20.00 - 21.00u: Life Saver 1 en Rescue 1 t/m 3
20.30 - 21.00u: seniorentraining

Weet je niet wanneer je verwacht wordt? Stuur dan een mail naar tc@hgrb.nl en dan hoor je snel op welke tijden jij mag komen zwemmen.

Voor de senioren geldt nog steeds dat zij zich, via de eerder gedeelde link, dienen op te geven om deel te nemen aan de training.

Richtlijnen De Duikelaar
Het coronaprotocol van de vereniging en de richtlijnen van De Duikelaar zijn ongewijzigd gebleven. 

In het kort houdt dit in dat de kleedruimtes bij aankomst niet te gebruiken zijn. Na afloop kan er niet gedoucht worden en kan er wel worden omgekleed in de kleine hokjes. De grote kleedruimtes zijn dus nog steeds dicht.

Overige activiteiten
In de afgelopen Boei konden jullie in de agenda zien dat 7 en 9 juli vrijzwemmen gepland staat. Dit is nog wel onder voorbehoud van de regels tegen die tijd. Er zal nog informatie volgen over de activiteiten na de examens van 16 en 18 juni.

Neem in geval van vragen, opmerkingen of ideeën contact op met één van de bestuursleden. Blijf ook met ons in contact via social media (Facebook en Instagram).

Coronaprotocol zwemmen in de Duikelaar

Johan-H 21-05-2021

Wij vragen iedereen het veiligheidsplan van het zwembad goed door te lezen en vooral ook onderstaande instructies op te volgen.

 • Kom alleen naar het zwembad als je geen last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid. Dit geldt voor alle zwemmers en lesgevers!
 • Zorg ervoor dat je 5 minuten voor de les bij het zwembad aanwezig bent. Op die manier kunnen we de wisseling van de groepen op een veilige manier plaats laten vinden.
 • Alle zwemmers, lesgevers en andere vrijwilligers vanaf 13 jaar dragen bij binnenkomst in het zwembad een mondkapje totdat ze gaan omkleden. Na afloop van het zwemmen of lesgeven draagt iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje, zodra hij/zij klaar is met omkleden. Langs het bad en tijdens het zwemmen hoef je geen mondkapje op. 
 • Vrijwilligers mogen leden die zich niet aan de regels en instructies houden de toegang weigeren tot het zwembad.
 • Bij binnenkomst is er een mogelijkheid om je handen te desinfecteren.
 • In het zwembad is een eenrichtingsroute aangegeven. Volg de pijlen en de instructies van onze vrijwilligers. Zij zijn duidelijk te herkennen aan een geel hesje.
 • De groepen van verschillende lesuren worden zo veel mogelijk gescheiden. Alle zwemmers wachten na binnenkomst in de zwembadhal totdat alle zwemmers van de voorgaande groep de zwembadzaal hebben verlaten. Vervolgens mag de nieuwe groep via de tribune de zwembadzaal betreden. Volg hierbij de instructies van de vrijwilligers met de gele hesjes. Tijdens het wachten in de hal dragen leden vanaf 13 jaar een mondkapje.
 • De zwemmers en lesgevers komen naar het zwembad met zwemkleding onder hun (boven)kleding.
 • Ouders mogen het zwembad niet binnenkomen.
 • Er kan aan het begin van de les geen gebruik gemaakt worden van de omkleedhokjes.
 • De zwemmers dienen hun kleding in een tas op de banken in het zwembad te zetten. Neem dus een grote (sport)tas mee waar al je kleding en spullen in passen.
 • Er wordt in de banen 1, 3 en 5 les gegeven vanaf de diepe zijde van het bad. In de banen 2 en 4 wordt les gegeven vanaf de ondiepe zijde van het bad. Hierdoor is er op de kant meer ruimte voor de lesgevers en zwemmers om voldoende afstand te houden.
 • Lesgevers dragen in het zwembad een mondkapje tijdens groepswisselingen, aangezien er op dat moment niet altijd voldoende afstand tot elkaar en tot de zwemmers gehouden kan worden. Het is overigens niet de bedoeling dat er daardoor bewust onvoldoende afstand gehouden wordt.
 • Tijdens het sporten is het voor zwemmers t/m 17 jaar niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden, maar vóór en (direct) na het zwemmen houden alle kandidaten en vrijwilligers zich aan de algemeen geldende afstandsregels. Alle personen vanaf 18 jaar houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, dus ook tijdens het sporten. Vanwege deze afstandsregel, kunnen er maximaal 15 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd zwemmen.
 • Er kan niet gedoucht worden. De douches zijn gesloten voor alle lesgroepen.
 • Na afloop kan er alleen omgekleed worden in de (kleine) kleedcabines aan de kant van de heren. De (grote) kleedkamers zijn gesloten.
 • Blijf niet hangen na afloop van het zwemmen. Verlaat het zwembadgebouw zo snel mogelijk.

Wanneer er vragen zijn met betrekking tot dit coronaprotocol, dan kunt u contact opnemen met de Technische Commissie via tc@hgrb.nl.

Update 18 mei: vooralsnog zwemmen in De Doetsekom

Johan-H 19-05-2021

Op 17 mei heeft het kabinet bekendgemaakt dat er vanaf woensdag 19 mei een aantal coronamaatregelen worden versoepeld. Eén van die versoepelingen is de (her)opening van binnenzwembaden. Zwembad De Duikelaar is vanaf aanstaande woensdag dus weer geopend, maar er gelden wel bepaalde voorwaarden en groepsgroottes.

Voorlopig nog zwemmen in De Doetsekom
Komende week gaan we bepalen óf, hóe en per wanneer onze zwemactiviteiten in zwembad De Duikelaar op een veilige en verantwoorde manier hervat kunnen worden. Zodra hierover meer duidelijkheid is, wordt deze informatie verspreid via een nieuwe update en/of clubblad De Boei. Tot die tijd blijven we zwemmen in buitenzwembad De Doetsekom op woensdag- en vrijdagavond tussen 20 en 21u. Zie het nieuwsbericht op de website en de Boei van april voor alle praktische informatie met betrekking tot de zwemactiviteiten in De Doetsekom.

Neem in geval van vragen, opmerkingen of ideeën contact op met één van de bestuursleden. Blijf ook met ons in contact via social media (Facebook en Instagram).

Zwemmen in de Doetsekom vanaf 5 mei

Johan-H 23-04-2021

Het was de bedoeling om te starten met zwemmen op woensdag 21 en vrijdag 23 april, zoals eerder ook gemeld is in de e-mailupdate van 3 april. Door de koude weersomstandigheden van afgelopen weken is het water momenteel nog erg fris. Daarnaast is de buitentemperatuur 's avonds na 20 uur komende weken ook nog behoorlijk laag. Hierdoor vinden wij het niet verantwoord om de lessen al op te starten in het buitenbad. We hebben daarom besloten om 2 weken later te starten, namelijk op woensdagavond 5 mei en vrijdagavond 7 mei. Vanaf dat moment willen we wekelijks (behalve 14 mei - de vrijdag na hemelvaartsdag) op woensdag- en vrijdagavond in De Doetsekom gaan zwemmen. Als De Duikelaar eventueel weer open gaat voor onze activiteiten of er andere wijzigingen plaatsvinden, volgt er een nieuwe update met informatie via de mail en/of Boei. Als de lessen niet door kunnen gaan vanwege (extreme) weersomstandigheden, wordt dit vooraf gecommuniceerd per e-mail en de social media van de vereniging.

Tijden en indeling vanaf 5 mei
Woensdagavond van 20.00-20.30 uur:
Leeftijd: 12 t/m 16 jaar
Woensdagavond van 20.30-21.00 uur:
Leeftijd: 17 t/m 20 jaar
Vrijdagavond van 20.00-20.30 uur:
Leeftijd: 5 t/m 11 jaar
Vrijdagavond van 20.30-21.00 uur:
Leeftijd: senioren en lesgevers

We begrijpen dat het zwemmen voor onze jongste zwemmers behoorlijk laat is, maar helaas hebben we momenteel geen andere opties, dus hebben we de jongste zwemmers op vrijdagavond ingedeeld.

Praktische informatie mbt het zwemmen in De Doetsekom
− Lees het veiligheidsprotocol van De Doetsekom vooraf goed door.
− Kom alleen naar het zwembad als je geen last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid. Dit geldt voor alle zwemmers en lesgevers!
− Aanwijzingen van de toezichthouders moeten direct opgevolgd worden, zeker nu met de extra coronaregels.
− Zorg ervoor dat je uiterlijk 5 minuten voor de les bij de ingang van zwembad De Doetsekom aanwezig bent (A.M.A. van Langeraadweg 3 te Giessenburg). Bij de ingang word je opgewacht door een vrijwilliger van de Reddingsbrigade. Hij/zij vertelt wat de bedoeling is en in welke lesgroep je ingedeeld bent.
− De zwemmers en lesgevers komen naar het zwembad met zwemkleding onder hun (boven)kleding. Er kan voorafgaand aan de lessen geen gebruik gemaakt worden van de omkleedhokjes.
− Neem een grote (sport)tas mee waar al je kleding en spullen in passen. Laat waardevolle spullen thuis.
− Er kan niet gedoucht worden. De douches zijn gesloten voor alle lesgroepen.
− De omkleedmogelijkheden na het zwemmen zijn beperkt. Het is dus handiger om bijvoorbeeld een badjas mee te nemen als je met de auto gebracht wordt, zodat je na afloop meteen weer in kunt stappen.
− Let op je eigen veiligheid en gebruik je mondkapje in de binnenruimtes (vanaf 13 jaar).
− De lessen duren een half uur. Ouders moeten in principe buiten het zwembadterrein blijven. Zorg er wel voor dat u op tijd weer bij het zwembad aanwezig bent, zodat uw kind(eren) niet buiten hoeven te wachten.
− Blijf niet hangen na afloop van het zwemmen. Verlaat het zwembadterrein zo snel mogelijk.
− We gaan dit seizoen niet meer zwemmen met extra kleding, dus alleen normale zwemkleding is voldoende.

 

 

Update 3 april: we gaan weer zwemmen

admin 03-04-2021

Helaas is het nog niet mogelijk om onze normale activiteiten in zwembad De Duikelaar te hervatten, maar toch is er goed nieuws: we gaan weer zwemmen! Na overleg biedt zwembad De Doetsekom ons de mogelijkheid om ná de reguliere openingstijden gebruik te maken van hun buitenzwembad. We gaan dus zwemmen op een andere tijd en andere locatie.

Vanaf 21 april gaan we op woensdag- en vrijdagavond vanaf 20.00u zwemmen in de Doetsekom in Giessenburg. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het tijdsschema en de groepsindeling. Zodra hierover meer bekend is, wordt deze informatie verspreid via een nieuwe update en/of clubblad De Boei.

Neem in geval van vragen, opmerkingen of ideeën contact op met één van de bestuursleden. Blijf ook met ons in contact via social media (Facebook en Instagram). 

Inhoud syndiceren