Menu

Skip to: Site menu | Main content

Zwemmend Redden

maartje 21-09-2018

Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam leidt zwemmers op tot zwemmend redders.

Een zwemmend redder is in staat om anderen en zichzelf te redden mocht hij of zij ooit betrokken raken bij een waterongeval. Naast werken aan een goede conditie is het voor een zwemmend redder belangrijk dat hij/zij kennis maakt met technieken om zichzelf en anderen te redden, waar mogelijk zonder dat hij/zij zelf het water in moet. (eigen veiligheid) Als het dan toch nodig is om te water te gaan leert een zwemmend redder bij ons hoe dat op de meest veilige manier kan en hoe hij/zij vervolgens de drenkeling(en) zo snel en veilig mogelijk naar de kant kan halen zodat hulp geboden kan worden.

In principe kan iedereen zwemmend redder worden, zowel jong als oud. Zodra kinderen in het bezit zijn van hun A-Diploma dan kunnen zij de beginselen aanleren van het zwemmend redden. En natuurlijk ook lid worden van onze brigade.

Belangrijkste voordelen

  • Er wordt getraind om een goede zwemconditie te krijgen en te behouden.
  • Er worden technieken aangeleerd waarmee je probleemloos los kunt komen uit diverse situaties.
  • In het geval van een waterongeval zul je weten hoe te handelen zonder zelf in de problemen te komen.

In het onderstaande overzicht staan de exameneisen voor de verschillende diploma's en bevretten die je kunt halen. In de inhoudsopgave kan direct worden doorgeklikt naar het juiste diploma.